Mauds kycklinggratäng

Ca 6 portioner

Ingredienser:

1 purjolök

1 paprika

1 squash (eller zucchini som de också heter)

1 pkt bacon

1 kg kycklingsfiléer

Sås:

2 dl creme fraiche

2 dl grädde

1/2 dl chilisås

1 tsk soya

1 tsk curry

1 smulad grönsaksbuljongtärning

Lite sambal oelek efter smak alt. 2 pressade vitlöksklyftor

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°

Skär purjolök, paprika och zucchini i bitar och bryn i stekpanna tills de blir mjuka, ca 5 minuter. Strimla och bryn kycklingen, skär baconen i bitar och stek dem knapriga.

Lägg de stekta grönsakerna i botten på en ugnsfast gratängform, lägg kycklingköttet över grönsakerna. Blanda alla ingredienserna till såsen i en kastrull och koka upp. Häll såsen över kycklingen och grönsakerna. Toppa med de stekta baconbitarna.

Gratinera i ugn ca 25 min

Servera gärna med ris och en sallad.